Lupiners Gård – en del av Mat runt Gränna

Vi är så glada att vi är med på Mat runt Gränna under 2021. Hos oss kan du köpa produkter från våra tackor och lamm i vår gårdsbutik som vi öppnar i mitten av juli.

Vi föder upp lamm av rasen Gotlandsfår. De föds på våren och spenderar hela sommaren på naturbeten på gården. När det närmar sig höst är det dags för slakt och det är också då vi har vår högsäsong. Då levererar vi ut beställda köttlådor med lamm och säljer styckdetaljer på Reko-ringar och hemma på gården. Lagom till eventet Matrundan Gränna 24-26 september kommer butiken vara välfylld med styckdetaljer från lamm.

Under betessäsongen kommer vi att erbjuda guidade turer på vår gård för bokade sällskap. Vi kommer att besöka fåren i beteshagarna och prata om biologisk mångfald, djurvälfärd, varför man ska handla svenskt kött och varför det är så viktigt med betande djur. Håll utkik efter datum här och på hemsidan matruntgranna.se.

Vi har inte glömt bort att vi har en pågående Covid19-pandemi att förhålla oss till. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att kunna erbjuda er besökare ett tryggt besök hos oss. Det vi förväntar oss av dig är att du också följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Både för din egen skull och andras.